Werkwijze auto importeren

Hoe gaat een zoekopdracht in zijn werking?

Stap 1: U geeft aan naar welke auto u op zoek bent en binnen welk budget. Dat kan via het contactformulier, telefonisch, per mail of u loopt even binnen. Wij gaan voor u op zoek!

Stap 2: U ontvangt circa 3 auto’s in uw mailbox welke voldoen aan uw zoekopdracht en u maakt een keuze. Uiteraard is dit afhankelijk van uw vraag en het aanbod op dat moment.

Stap 3: Wij nemen contact op met de verkopende partij, onderhandelen en maken de afspraak. Bij het importeren van een auto uit het buitenland berekenen we alvast de BPM die erbij gaat komen zodat u een volledig kostenplaatje heeft en waarna u een definitief akkoord geeft.

Stap 4: De auto wordt binnen 3 werkdagen opgehaald (afhankelijk van de situatie), ter plekke beoordeeld, de autopapieren, km stand en historie worden gecontroleerd. Bovendien is de auto tijdens het transport All risk verzekerd.

Stap 5: De auto wordt gekeurd door de RDW (bij het importeren van een auto) en waar nodig wordt er eventuele rest BPM afgedragen bij de douane.

Stap 6: De auto wordt te naam gesteld, de luxe kentekenplaten worden aangebracht en de auto is klaar voor aflevering!

Mocht u bepaalde opties achteraf in- of opgebouwd willen hebben of bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt uitgevoerd wil hebben, dan kunnen wij dat ook verzorgen voor u in de periode tussen inschrijving in het kentekenregister en de daadwerkelijke aflevering.

U dient rekening te houden bij het ophalen en invoeren van een auto met een periode van circa 2 weken welke er nodig zal zijn om de auto te naam te kunnen stellen.

Mocht ter plekke blijken dat de auto na de keuring door Hamilton Automobielen (visuele keuring) niet in orde is, zodanig dat wij een negatief aankoopadvies geven dan berekenen wij u enkel de kosten voor de gereden kilometers toe.